21/8/18 LNM gallery

I am now represented by LNM gallery in Oslo. You can find these 5 paintings from my Waterloo Battlefield Paintings series there. They are all 30x40 cm, and painted with soil and charcoal from the battlefield.
http://lnm.no

http://lnm.no/aktuelt/yngvar-larsen
(LNM1)


(LNM2)
(LNM3)
(LNM4)

(LNM5)

Den teksten ble publisert på lnm.no 18. oktober 2018 

Yngvar Larsen
Waterloo Battlefield Paintings


Yngvar Larsen er Månedens Kunstner i Salgsavdelingen denne måneden og vi er glade for å kunne presentere hans serie Waterloo Battlefield Paintings.

Serien beskriver alle det samme motivet fra slagstedet Waterloo - men utført i ulike uttrykk, grader av abstraksjon og intensitet. Laget med kull og jord fra selve slagmarken blir verkene et intenst meta-uttrykk for krigens råskap.
Verkene fra Månedens Kunstner er tilgjengelige i galleriet. Kom gjerne innom for en kikk eller kontakt oss på e-post for mer informasjon!

Gjennom sin 25-årige karriere som kunstner har Yngvar Larsen arbeidet med et stort spekter av teknikker og materialer. Han var sterkt påvirket av den konseptuelle kunstbevegelsen som vokste frem tidlig på nittitallet og som et resultat av dette jobber han ofte kontekstuelt med sine installasjoner.

Larsen har bodd over hele verden, bl.a. i Kina, USA, Nederland og for tiden Belgia. Hans stadig forflytninger har ledet ham til å arbeide utstrakt med lette medier. I de senere år har han hovedsakelig jobbet med små skulpturer og fotografi.

Tematisk dreier Larsens arbeider seg rundt de større livsspørsmål, med klare referanser til politiske, etiske go religiøse problemstillinger.
__________

Yngvar Larsen (f. 1966, Oslo) bor og arbeider i Waterloo, Belgia. Han ble uteksaminert fra Vestlandets Kunstakademi i Bergen og Kumasi College of Art, Ghana. Han har deltatt i et antall utstillinger i Norge såvel som i utlandet i tillegg til å drive fotoblogg-prosjektet DARKER siden 2010. Han er representert i private samlinger i tillegg til å ha blitt innkjøpt av Kulturrådet ved flere anledninger.